2015 m. sausio 17 d., šeštadienis

Katinas ant laiptų

Penktadienio rytas.
09:25.
Rakinu buto duris ir ruošiuosi bėgti į autobusą, bet kelią ant laiptų pastoja gražus ryžas katinas su išpūstom akim. Nespėju susivokti, kai greitai iš septinto aukšto atbėga jo šeimininkė, tyliai sumurma man "labas rytas", griebia katiną ir grįžta atgal į savo butą kažką piktai kalbėdama savo pūkuotam draugui didelėmis akimis.

Į autobusą spėju, todėl tyliai nupėdinu į savo mėgstamiausią vietą prie lango pačiame autobuso gale ir mintyse pasidžiaugiu savo laimėjimu. Už lango lyja.

Šiandien Kaunas kažkoks pilkas. Net ir visuomet širdžiai mielas senamiestis su savo gatvelėmis šiandien netoks. Ilgai jame neužsibūnu ir akmeniniu grindiniu pėdinu stotelės link. Netrukus pasirodo ir ratuotas raudonasis mano draugas su trejomis durimis. Vėl atsisėdu toje pačioje vietoje, gale. Hmm, pasirodo mano įpročiai neapsiriboja vien tik arbatos gėrimu iš to paties puodelio.

Vis dar lyja. Pėdinu namo pilku šaligatviu, kuris veda pro gana netvarkingą kvartalą, kuriame visuomet pilna varnų, tampančių šiukšles iš gretimais stovinčių konteinerių. Puiki aplinka imti nekęsti savęs. Bet tik ne šiandien! Užsimaukšlinu striukės kabišoną sau ant akių, ausis užsikemšu naujais geltonais ausinukais (prašau, nors šį kartą pasistenkit atsilaikyti bent du mėnesius, nes bankrotas jau pasiekė mano piniginę), įsijungiu vieną iš mėgstamiausių dainų, kurios klausausi gerus tris mėnesius ir lėtai einu namo.

Girdėjau sakant, jog bloga nuotaika dažnai priklauso nuo oro. Šiandien pati sau įrodžiau, jog tai - netiesa!

4 komentarai:

  1. Gražu! Tikrai gražu.

    (Galvoju man vienai ausinukai taip siaubingai nelaiko.. Pilnas stalčius nebeveikinčių juodų, baltų gyvatėlių.. )

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už gerą žodį!
    ech, tos amžinos melomanų problemos..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunuolė. :) Džiaugiuosi, kad rašai. Man patinka, kad Tavo optimizmas atsispindi ir užrašytuose žodžiuose. Kad skaitydama jaučiu ir tą miesto pilkumą, ir to ryžo katino kailio švelnumą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ernestaaa, ačiū už paskatinimą! ;)

    AtsakytiPanaikinti